Training proces-verbaal schrijven (vanaf September)

Introductie

Het proces-verbaal is in Nederland een wettig bewijs in strafzaken. Het opmaken van het proces-verbaal blijkt in de praktijk echter lastig te zijn. Door fouten in de inhoud van een proces-verbaal wordt een groot aantal van de zaken geseponeerd. Hierbij gaat het om eenvoudige zaken, maar ook om ernstige misdrijven. Om hier verandering in te brengen hebben we een training schrijven van een proces-verbaal ontwikkeld met experts.

Tijdens deze interactieve training behandelen we zowel de juridische onderdelen van het proces-verbaal als de taaltechnische eisen. Theorie en het praktisch oefenen met het schrijven van een proces verbaal wisselen elkaar af. Daarbij stemmen we het opmaken van verschillende processen-verbaal af op de doelgroep.

Op dit moment zijn wij druk bezig met de voorbereidingen van de training. Vanaf September 2024 gaan we de training aanbieden. Vul voor meer informatie het contactformulier in en we nemen z.s.m contact met je op.

Wat is de inhoud

Het proces-verbaal moet voldoen aan wettige,- inhoudelijke,- en technische eisen. In het proces verbaal zijn de redenen van wetenschap beschreven, die voldoen aan de beschreven beroepstaalvaardigheid (BTV). Aan het einde van deze training ben je in staat deze eisen toe te passen in een proces-verbaal passend bij je werkzaamheden in de praktijk.
De soorten proces-verbaal die we behandelen worden afgestemd met de wensen van de doelgroep. Daarbij is het proces-verbaal van bevindingen en het proces-verbaal van de verklaringen onderdeel van iedere training.

Meer informatie

Doelgroep
iedere opsporingsambtenaar van zowel de politie als Koninklijke Marechaussee en BOA’s uit domein 6.

Duur en locatie van de training
De training duurt 4 dagen. Deze dagen worden over 2 weken verdeeld en zijn in overleg in te plannen. Dit kan in company of in het huis van veiligheid in Baarn gepland worden.

Groepsgrootte
De training is voor minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers. Bij het inplannen van gehele teams kunnen we afwijken van deze aantallen.

Certificaat
Aan het einde van de training ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname.

Meer informatie
Voor meer informatie of een offerte op maat, kunt u het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.