Doorstroomtraject N2

Dit is een gezamenlijk project van het korps, de Politieacademie, het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Instituut voor Veiligheid.

Samen de veiligheid vergroten

De professionele vaardigheden in de veiligheidssector naar nieuwe hoogten tillen. Dat is wat we doen met ons unieke Doorstroomtraject N2, ontwikkeld als reactie op het stopzetten van oude doorstroomopleidingen en het verdwijnen van initiƫle opleidingen op niveau 2 bij de Politieacademie. Dit traject is een gezamenlijk initiatief van het korps, de Politieacademie, het ministerie van Justitie en Veiligheid, en het door de politiebonden opgerichte Instituut voor Veiligheid. Het biedt een dynamisch programma waarmee je voortdurend kunt groeien en ontwikkelen binnen jouw vakgebied.

Waarom Doorstroomtraject N2?

Doorstroom scholing bevorderen
Als politiemedewerker streef een ieder ernaar om professionele vaardigheden continue te verbeteren en hebben ze de uitdaging om bij te blijven in een snel veranderend werkveld. Dit traject is op maat gemaakt om ze te helpen bij deze ambities, met relevante trainingen, opleidingen en ondersteuning.

We zetten individuele groei in beweging
Wij bij het Instituut voor Veiligheid begrijpen goed dat elke carriĆØre groei verdient. Dit is lastig doordat oude doorstroomopleidingen gestopt zijn en initiĆ«le opleidingen op niveau 2 bij de Politieacademie zijn verdwijnen. Hierdoor loopt een ieder het risico achter te blijven in kennis en vaardigheden, wat een belemmering vormt voor professionele groei.

Speciaal ontworpen voor individuele wensen
Dit doorstroomtraject maakt het makkelijker voor cursisten als ze het gevoel hebben dat ze vastzitten. We hebben speciale opleidingen die passen bij wat nu belangrijk is in de veiligheidssector. Een ieder leert praktische zaken die ze meteen in hun werk kunnen toepassen en ze hebben experts die ze helpen als ze tegen problemen aanlopen.

Het is de sleutel tot succes
Doorstroom Scholing zorgt ervoor dat cursisten zich kunnen aanpassen aan veranderende eisen. De flexibele scholingsmogelijkheden en het investeren in jezelf geven ze de kans om nog meer impact te hebben in de veiligheidssector. Hierdoor creƫeren ze zelf de kansen binnen hun vakgebied.

Waarin wij ons onderscheiden

De afgestemde opleidingstrajecten

Het IvV speelt in op de laatste ontwikkelingen in de veiligheidssector en maakt zo op maat gemaakte opleidingen.

De praktische kennis en vaardigheden

Het IvV verwerft expertise die direct toepasbaar is en bijdraagt aan de professionele groei van haar cursisten.

De deskundige begeleiding

Het IvV biedt op maat ondersteuning van experts en vakdocenten bij het bereiken van individuele doelen.

De flexibele scholingsmogelijkheden

Het IvV zorgt ervoor dat elke cursist zich kan aanpassen aan de veranderende eisen van her-, om- en bijscholingstrajecten.

Het investeren in jezelf

Het IvV biedt cursisten de kans op doorstroom scholing, waardoor elke deelnemer zijn of haar een impact kan hebben in de veiligheidssector.

Toegewijd aan de voortdurende ontwikkeling van kennis en groei.

Dit doorstroomtraject is een succesvol en gezamenlijk initiatief van het korps, de Politieacademie, het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Instituut voor Veiligheid. Het is een dynamische programma dat elke cursist in staat stelt voortdurend te groeien en te ontwikkelen binnen zijn of haar vakgebied.

Voorlichtingsclip doorstroom traject N2

Over de opzet en invulling van het doorstroomtraject, alsmede de meest gestelde vragen vind u hieronder onze voorlichtingsvideo.