Rijopleiding Hondengeleiders

Introductie

Als hondengeleider heb je niet alleen de verantwoordelijkheid voor jezelf, maar ook voor je hond. Deze zelfstandige taak vergt veel van de hondengeleider. Door middel van opleidingen en trainingen wordt je zo goed mogelijk voorbereid op je werkzaamheden. De basis rij-opleiding heeft je voorbereid op het rijden in een opvallend voertuig. Deze opleidingen richten zich op het rijden als koppel. Als hondengeleider werk je echter zelfstandig.

Dit brengt extra risico en verantwoordelijkheid met zich mee. Deze training bereidt je erop voor om zelfstandig en waar nodig onder hoge snelheid op meldingen af te gaan. Tijdens de training leer je hoe je rekening kunt houden met de levende have aan boord. Dit alles om de kans op incidenten te minimaliseren.

Wat is de inhoud

Deze training wordt in samenwerking met Procentrum B.V. op maat afgestemd met de klant en richt zich op de rijvaardigheden die nodig zijn om met levende haven te kunnen rijden. Onderdelen die in de training naar voren komen zijn:

  • Anticiperen en verkeersinzicht
  • Risicoperceptie /-acceptatie
  • Rijtechnieken
  • Voertuigbeheersing
  • Wettelijke bepalingen
  • Presteren onder psychischeā€“en tijdsdruk
Meer informatie

Doelgroep
Deze training is geschikt voor hondengeleiders die reeds in het bezit zijn van een basis rijopleiding, zoals de ROI, BROA,PRA, VPV-B of soortgelijke opleiding.

Duur en locatie van de training
Deze training wordt verzorgd op een locatie afgestemd met de klant.

Groepsgrootte
Deze training wordt verzorgd voor 2 deelnemers die gelijktijdig de opleiding volgen.

Certificaat
De deelnemers en docenten houden tijdens de training een logboek bij van de vorderingen van de deelnemer ten aanzien van de verschillende leerdoelen. Op deze manier hebben deelnemers zelf invloed gehad op hun eigen leren. Dit logboek kunnen ze na de training gebruiken om zichzelf verder te ontwikkelen

Meer informatie
Voor meer informatie of een offerte op maat, kun je het contactformulier invullen. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.