MOSS training

Introductie

MOSS РMultiple Opponent Survival System is een interactieve training die deelnemers voorbereidt op confrontaties met meerdere aanvallers. Deze training is speciaal bedoeld voor mensen die meer tools nodig hebben met betrekking tot het handelen bij meerdere aanvallers. Hulpverleners, politie en andere professionals met een publieke taak moeten veilig hun werk kunnen doen. Als werkgever kun je maatregelen nemen om je personeel zo veel mogelijk te beschermen tegen geweld. Helaas is dat soms onvoldoende. We zien dat het geweld tegen hulpverleners blijft bestaan. Personen die onderdeel zijn van een groep voelen zich vaak anoniemer, waardoor drempels om geweld te plegen verlagen. De impact van geweld, met name bij een aanval van een groep, kan heel groot zijn. Bij gewapende collega’s kan het daarnaast een lastige keuze zijn voor welke vorm van zelfverdediging je kiest. Je wilt immers geen onschuldige mensen in gevaar brengen. Denk hierbij aan een aanhouding die uit de hand loopt en waarbij de verdachte en zijn vrienden het geweld richten op de politieagenten. Wanneer je alleen of als koppel op een melding af gaat, duurt het in veel gevallen enige tijd voor er hulp is van je collega.

De training wordt verzorgd door trainers met ervaring bij aanvallen met meerdere aanvallers. De tools die zij aanreiken zijn gebaseerd op realistische scenario’s die deelnemers in de praktijk kunnen tegenkomen.

Wat is de inhoud

Deze training leert je hoe je jezelf in veiligheid kunt brengen bij een confrontatie met meerdere aanvallers. Hierbij staat het jezelf in veiligheid brengen centraal. Daarnaast besteden we aandacht aan de veiligheid van de omgeving. De training is interactief en door middel van spelvormen worden meerdere tools aangeleerd die in verschillende situaties bruikbaar zijn.

Meer informatie

Doelgroep
Deze training is speciaal bedoeld voor iedereen die meer tools nodig hebben met betrekking tot het handelen bij meerdere aanvallers. Er is geen aanvangsniveau verplicht voor deze training, maar bevat wel fysieke elementen. deelnemers dienen in staat te zijn deel te nemen aan deze praktische scenario’s. Mensen met een beperking of ernstige gezondheidsklachten kunnen niet deelnemen. Mocht je hierover specifieke vragen hebben neem dan contact met ons op. We vragen deelnemers een verklaring te ondertekenen van de bewustwording van het eigen risico bij de training.

Duur en locatie van de training

Deze interactieve training duurt één dagdeel en kan in company, in het huis van veiligheid, te Baarn of op de locatie van The Colosseum Gym in Utrecht worden verzorgd.Voor deze training maken we gebruik van een theorielokaal en een ruimte voor praktisch oefenen, een gymzaal/vergelijkbare ruimte, of een buitenruimte die is afgeschermd van het publiek.

Groepsgrootte

Op dit moment bieden wij deze training alleen voor groepen aan. Waarbij het minimum aantal deelnemers 8 is en het maximum 20.

Certificaat

Aan het einde van de training ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname.

Meer informatie

Voor meer informatie of een offerte op maat, kunt u het contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.