Spreker

Joyce van de Mark

Reserveren

Reserveren gesloten

Wanneer

07-12-2023    
16:00 - 18:00

Waar

Baarn
Tolweg 5, Baarn, 3741LM

Beste bezoeker: helaas is dit evenement  geannuleerd. Indien u zich reeds heeft ingeschreven heeft u een mail ontvangen met betrekking tot de annulering.

 

Omschrijving:
Ondanks de ontwikkelingen op het gebied van forensische technieken, zoals DNA-bewijs, vormen verklaringen nog steeds de overgrote meerderheid van de bewijsmiddelen in rechtszaken. Of het nu gaat op aangiften, slachtoffer- en getuigenverklaringen of verklaringen van verdachten, voor allen geldt dat zij pas wat waard zijn als zij betrouwbaar zijn. Maar hoe weten we of een verklaring
betrouwbaar is? Om dat te beoordelen kunnen rechters, officieren en advocaten rechtspsychologen inschakelen om hun deskundigen oordeel te geven over de verklaringen. Joyce neemt je in deze lezing mee in het werk van de getuige-deskundige. Naast de onderdelen van betrouwbaarheid legt ze uit wat je tijdens het opnemen van de verklaring kunt doen om de betrouwbaarheid te vergroten.

Over de spreekster Joyce van der Mark:
Joyce van der Mark begon tijdens haar studie criminologie als BOA bij de politie. Al snel werkte zij als rechercheur op verschillende teams. Nadat zij in 2010 cum laude afstudeerde voor de studies recht en criminologie, ging zij als onderzoeker aan de slag bij IPOL van de landelijke eenheid van politie. In 2015 studeerde zij summa cum laude af als rechtspsycholoog en vervolgde haar loopbaan als senior adviseur beleid en bedrijfsvoering voor het Openbaar Ministerie op Bonaire en werkte hier ook als officier van justitie Criminele Inlichtingen.
Als kabinetschef adviseerde Joyce vervolgens de gezaghebber van Bonaire in bestuurlijke en raadsaangelegenheden. Tevens droeg zij de verantwoordelijkheid voor de projecten m.b.t. de veiligheid van het eiland.

In 2020 richtte Joyce RED. Forensic Consultancy op, om vanuit haar expertise als rechtspsycholoog bij te dragen aan een psychologisch veilig en effectief verhoor. Daartoe geeft zij training investigative interviewing en verzorgt als NRGD-deskundige rapportages ten aanzien van de betrouwbaarheid van verklaringen voor OM, rechtbank en advocatuur.

Sinds februari 2022 is Joyce als PhD-kandidaat verbonden aan de School of Criminology and Criminal Justice, het Centre for Investigative Interviewing en het Griffith Criminology Institute van Griffith University in Brisbane, Australië. Het onderwerp van haar proefschrift is het verhoren van slachtoffers van seksueel misbruik. Ook verrichtte zij wetenschappelijk onderzoek naar tunnelvisie in de opsporing, de betrouwbaarheid van getuigenbewijs en leugendetectie.

Reserveren

Er kunnen op dit moment geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement. Toch interesse? Stuur dan een e-mail naar ledenscholing@instituutvoorveiligheid.nl