Waarderende ontwikkelgesprekken

vuurtoren

Het creëren van perspectief

Het werkveld is voortdurend in beweging. Dat vergt veel van handhavers en politiemensen. Telkens opnieuw wordt een beroep gedaan op hun aanpassingsvermogen. Bewegen verlangt perspectief: kunnen werken vanuit dat waar je goed in bent, je talenten verder kunnen ontwikkelen en doen waar je plezier in hebt. Zodat ontwikkeling, betrokkenheid en prestaties samen gaan.

richting

Doel van de training

Tijdens deze 2-daagse training leer je hoe je ontwikkelgesprekken voert vanuit een waarderend perspectief. Je focust op waar de persoon goed in is, talent in heeft en plezier aan beleeft als bron voor verdere ontwikkeling. Je leert hoe je ontwikkelgesprekken voert waar de persoon energie van krijgt, zin om ermee aan de slag te gaan.

Doelgroep

Doelgroep

De training is bedoeld voor teamleiders, projectleiders, team-coördinatoren, mentoren en/of ‘gewone’ teamleden. Je doet het immers samen.

uitgangspunten

Uitgangspunten

  • Duurzaam inzetbaar zijn en blijven verlangt dat we ons blijven ontwikkelen
  • Regie voeren over de eigen loopbaan betekent verantwoordelijkheid dragen voor de eigen ontwikkeling
  • Uitgaan van wat er goed is maakt positieve energie los
  • Dromen over en visualiseren van de volgende stap, nodigt uit om de volgende stap te zetten
  • Sterke punten, talenten en plezier verbinden met het werk, leidt tot betrokkenheid, motivatie en prestatie
  • Onderscheid in ontwikkelgesprekken wanneer een persoon boven-, naar- of onder verwachting presteert, leidt tot maatwerk in ontwikkeling

basis De basis van waaruit wij werken:

Waarderen: erkenning geven aan de persoon, zodat deze zich beloond voelt in zijn/haar (ontwikkel)acties
Inspireren; het stimuleren van de intrinsieke motivatie van de persoon, zodat hij/zij zich blijft ontwikkelen
Mobiliseren; benutten en verder ontwikkelen van de capaciteiten van de persoon, zodat hij/zij voorbereid is op toekomstige situaties
Reflecteren; evalueren op groei en ontwikkeling, op inhoud en proces, zodat continue verbetering een basis is. opzet Opzet

Via een intake starten we het leerprogramma daadwerkelijk op en worden leerdoelen afgestemd en/of aangescherpt. Het trainingsprogramma is verdeeld over 2 afzonderlijke trainingsdagen, verspreid over ongeveer een maand.

Tussen die trainingsdagen door kunnen de deelnemers experimenteren in de praktijk en faciliteren we 1 op 1 coaching (in virtuele sessies). Tijdens de training oefenen we met echte casussen aangedragen door de deelnemers zelf.

trainers

Trainers

Wil Houtzager is in vele rollen werkzaam geweest. Van medewerker tot en met directeur, van teamlid tot en met programmamanager. De inzichten en ervaringen die hij daarbij heeft opgedaan hebben tot deze training geleid. Het veiligheidsdomein heeft zijn speciale belangstelling. Handhaving en politie hebben een heel eigen dynamiek in hun werk. De grote betrokkenheid bij hun werk verdient een werkomgeving die dat in alle opzichten waardeert en stimuleert.

Tiny van Dulmen is sinds 1992 werkzaam in verschillende functies die betrekking hebben op het ontwikkelen van mens en/of organisatie. Tiny heeft ervaring als adviseur leren en ontwikkelen, trainer, coach, projectleider en docent in profit en not-for-profit settings. Een van de kerngedachten die hij aanhangt èn toepast is die van het waarderend onderzoeken en ontwikkelen (“Appreciative Inquiry”).

 

  • Geef hierboven aan voor welke training je informatie wilt ontvangen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.